http://blog.travelsolutions.ro/wp-content/uploads/slug-citybreak.jpg

 • Travel Solutions • City break PRAGA: Ce este asa special?

  City Break Praga  -  minivacanta in orasul de aur!

  city break praga

  Prima oara am fost intr-un “city break Praga” acum 12 ani. Centrul istoric m-a cucerit pe loc! Imi aduc aminte ca am fost foarte impresionata, nu ma asteptam atunci sa gasesc un oras medieval asa de bine conservat.Stiam ca a fost protejat inclusiv de Hitler care isi propusese sa il declare capitala Europei, de aceea a fost ferit si de bombardamente. Dar ceea ce am descoperit a fost mult peste ce imi imaginasem.De atunci ma intorc oricand cu mare bucurie in acest oras.

  E o placere sa te plimbi pe stradute , sa admiri casele care au fiecare povestea ei, sa te opresti din cand in cand in fata unui artist care canta ceva frumos. Apoi Podul Carol care este o poezie: aici gasesti la orice pas cantareti , diverse personaje “nemiscate” , superbe statui sculptate in piatra sau poti sa admiri privelistea, barcile de pe raul Valtava si impresinonantul castel.

  city break praga

   Praga este un oras de poveste , plin de magie, situat in inima Europei.Este asezata pe 7 coline exact ca si Roma si este starbatut de raul Valtava, pe care sunt multe poduri gratioase. Mozart s-a simtit minunat la Praga si a declarat ca praghezii au fost cei care l-au inteles cel mai bine.

  City break Praga- incepem cu transferul de la aeroport

  Presupunand ca preferi sa pleci la sfarsit de saptamana , una dintre variante ar fi sa pleci cu avionul vineri dimineata din Bucuresti la ora 7:20 si ajungi in Praga la 8:15. La intoarcere, duminica, decolarea din Praga este la 21:35 si ajungi in Bucuresti duminica seara ( de fapt luni dimineata) la 00:25. Ai deci la dispozitie 3 zile .

  Cursele internationale aterizeaza in Praga pe aeroportul RUZYNE, care este la 20km de centru. Variantele de transfer catre oras sunt: AIRPORT EXPRESS (30 de minute pana la gara centrala), AUTOBUZELE 100 si 119 (legatura cu metroul catre centru) sau TAXI.

  Comori arhitecturale in Praga…

  city break praga

  Piata orasului vechi- ai sa vezi cum la fiecare ora, multimile de turisti converg spre Turnul cu orologiu astronomic, care este de fapt Primaria orasului vechi.
  Micul oras – multe din casele de aici au deasupra usilor firme mari acoperite cu simboluri (animale sau figurine religioase).Dateaza din epoca in care nu exista numerotarea caselor ci fiecare cladire era descrisa printr-o denumire.
  Podul Carol – Pod de piatra plin de statui , inegalabil ca pozitie si gratie.Este o mare placere sa te plimbi pe acest pod, sa asculti tinerii care canta la diverse instrumente, sa admire peisajul, sa privesti lumea care trece. Merita sa te plimbi si ziua si noaptea- e un mare spectacol.
  Castelul Praghez care este inima spirituala dar si fizica a orasului.Are o arhitectura extrem de interesanta pentru ca fost construit intre 1344 si 1929, asa incat se pot vedea mai multe stiluri arhitectonice de la gotic superior la art nouveau .NU RATA!- Casele miniaturale de pe Zlata ulicka ( Ulita de aur).

  Mala Strana , cartier praghez cu multe vestigii istorice. Vei gasi aici multe case ale nobilimii secolelor trecute, castele baroce, piete medievale spatioase.

  Uau, ce priveliste!

  descriere oferte city break praga

  Pachetul “City break Praga” presupune descoperirea unor locuri speciale. Astfel, este “OBLIGATORIU” sa vizitezi parcul Petrin, cu dominantul turn de observatie. Ajungand in varf, ai o mare sansa sa vezi orasul de sus, sa vezi din alta perspectiva toate marile atractii ale orasului Praga.

   Cele mai in voga restaurante!

  city break praga

   Poti sa alegi pentru cina unul dintre restaurantele cu specific , sa bei o bere la un bar langa Piata Orasului Vechi si sa admiri privelistea nocturna a castelului, a Teatrului National, a Podului Carol.

  Recomand restaurantele:V ZATISI( www.vzatisi.cz),Terasa u Zlate Studne ( www.terasauzlatestudne.cz), Bellevue (www.bellevuerestaurant.cz)

   Viata de noapte:

  city break praga

  Un pachet “City break Praga” trebuie sa includa si viata nocturna…Sunt foarte multe baruri sofisticate in centrul Pragai : Tretter’s” , langa Piata orasului vechi (atmosfera clasica si personal prietenos). Tot in aceeasi zona : “Zapa Bar” si “Bugsy’s”.In spatele bisericii Tyn sunt : “Tynska Bar” si “Books”.

  Daca preferi un restaurant unde poti sa dansezi , recomand: Solidni Nejstota (langa Teatrul National), “La Fabrique” (aproape de Piata Wenecslas) sau “Meloun” (traditional ceh). Sunt cateva discoteci “cool” in Praga. “Radost FX”, in spatele Pietei orasului vechi .”Karlovy Lazne” este un club foarte mare langa Podul Carol. In Piata Orasului vechi este un lift care te duce la club ”Duplex” ( Mick Jagger si-a sarbatorit ziua de nastere aici). Foarte aglomerat este si clubul Lucerna Music Club, unde vinerea si sambata sunt petreceri “anii 80’!”

  Blues si/sau jazz de calitate, poti asculta la “U Maleho Glena”,langa Starometske Namesti. Este indicat sa iti faci rezervare pe internet! Altfel mai poti alege: “Ungelt Jazz “ sau “Blues club”, in spatele bisericii Tyn.

  Cafenelele de la primul etaj

  city break praga

  Praga este foarte cunoscuta pentru marile cafenele din centrul orasului , dar ATENTIE: cele mai rafinate cafenele sunt la primul etaj, ferite de zgomotul si aglomeratia date de valul de trecatori.

  Grand Café Orient, (www.grandcafeorient.cz), o gasesti deasupra muzeului Cubist. Aici atentia pentru detalii merge atat de departe incat vei fi surprins pana si de modul in care sunt servite deserturile.
  Café Louvre, (www.cafelouvre.cz) – a fost cafeneaua preferata a lui Kafka si Einstein, si serveste o cafea fierbinte ireala in care “sta” lingura .

  Artele

  city break praga

  Viata culturala din Praga este una dintre principalele atractii ale orasului, iar praghezilor le place sa se imbrace elegant si sa participe activ la evenimentele culturale.Puteti alege un concert sau un spectacol de opera.Principala agentie de bilete pentru muzica clasica este BOHEMIA TICKET INTERNATIONAL : 

  Croaziera pe Valtava

  city break praga

  Croazierele romantice pe Valtava sunt foarte appreciate si foarte populare la Praga.La cerere se poate oferi si transfer de la hotel. Locurile sunt limitate, si este bine sa iti rezervi din timp locurile.

  Mai putin cunoscut:

  city break praga

  .Ai auzit pana acum cate ceva despre gradina zoologica din Praga? Stiai ca este a 7-a din lume ca varietate de specii? Detalii aici!!! Daca esti iubitor de animale este pacat sa ratezi asa o ocazie!

  .

  .

  Cam asta ar fi o descrierea foarte scurta a ceea ce poti alege intr-un city break Praga!……

  Detalii despre promotii la PRAGA gasesti apsand aici :   Promo Praga  !!!

  Un ghid complet al orasului Praga gasesti AICI !

   

   

   Iti multumesc ca ai citit acest articol!!

        Pentru mai multe detalii te rog sa imi scrii la adresa:  geanina@travelsolutions.ro

   

   

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  This entry was posted in CITY BREAK and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  ...