http://blog.travelsolutions.ro/wp-content/uploads/business-travel.jpg

 • Travel Solutions • Emisiile de carbon-o taxa la biletele de avion!

  Scopul: protejarea stratului de ozon!

  Despre emisiile de carbon  se discuta destul de aprins de multi ani. Ecologisti, oameni de stiinta, politicieni sau jurnalisti au atras atentia asupra pericolului pe care il reprezinta.  “Iata o initiativa foarte frumoasa : protejarea stratului de ozon ” – au spus multi, atunci cand  a aparut o  solutie pentru a reduce emisiile de carbon.

  Ideea este foarte simpla: se aloca fiecarui “emitator” o cota de emisii de carbon . In cazul in care se depaseste aceasta cota a emisiilor de carbon, trebuie sa platesti consumul extra. Acest proiect se aplica doar  Europei deocamdata, urmand sa se extinda la nivel mondial in urmatorii ani.

  Începând din 2012,  acest sistem (numit UE SCE)  include si emisiile de carbon de la aviatia civilã. Aceasta înseamna ca toate companiile aeriene vor avea nevoie de cote pentru a acoperi emisiile rezultate din zborurile catre, din, sau în spatiul UE. Pentru ca aceste cote gratuite nu sunt deloc suficiente, companiile aerine vor cumpara pe piata libera astfel de cote.

  Companiile aeriene platesc taxa pe emisiile de carbon?


  Odata cu aplicarea acestui program se discuta deja aparitia unei suprataxe pentru biletele de avion.Cum  fiecare  companie aeriana are alocata o cota diferita de emisii de CO2 (in functie de gradul de tehnologizare al flotei)  in medie costurile vor creste cu 3%.  O mare parte din aceste costuri se vor regasi in pretul pe care calatorii il vor plati!

  Ceea ce si-au dorit initiatorii acestui program : stimularea investiţiilor in tehnologii cu emisii de carbon scăzute nu se va intampla. Companiile pur si simplu vor mari pretul biletului de avion, pentru a-si acoperi noile cheltuieli cu “cotele de emisii de dioxid de carbon”.

  Asadar, scopul initial al acestui proiect si anume: scaderea emisiilor de dioxid de carbon- nu se va mai atinge. Va fi doar o taxa in plus la biletul de avion!

  .

  This entry was posted in BUSINESS TRAVEL and tagged . Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  ...