http://blog.travelsolutions.ro/wp-content/uploads/experiente-slug.jpg

 • Travel Solutions • MILOS – insula zeitei frumusetii!

  MILOS GRECIA

  In drum spre MILOS!

  Daca vrei o vacanta memorabila iti recomand in vara asta  insulele Cyclade din Grecia, de unde crede-ma ca vei veni incarcat de  bucurie si  de energie.

  Poti pleca din Bucuresti  cu avionul de dimineata si pe la 11am esti in Atena. Dupa cazarea la hotel , poti porni o plimbare prin oras. Incepe cu o scurta oprire la o taverna – o bere rece sau un uzo si deja te simti in vacanta cu adevarat! Ai timp pentru a vizita unul sau doua obiective turistice sau peuntru shopping. Seara, merita distractia din cartierul Psiri!

  Dimineata poti sa iei un taxi pana in port (aprox 25euro din centru) de unde te imbarci pe feribotul spre MILOS. Iti incepi astfel ziua savurand o cafea in adierea vantului si in caldura soarelui mediteranean.Feribotul poate face 4 ore sau 7 ore in functie de ce companie alegi sau in functie de vreme, pentru ca vapoarele rapide nu navigheaza  pe orice vreme!

  Daca vrei sa intri in atmosfera greceasca asculta melodia de mai jos:

  Cincopa WordPress plugin

  “VENUS DIN MILOS”

   

  Insula  MILOS este putin cunoscuta ,  dar daca spunem Venus din Milo…da, are alta rezonanta!Ei bine, insula MILOS este  insula zeitei frumusetii.

  Grecia este tara mea favorita si  ma asteptam la ceva frumos.Spre bucuria mea, asteptarile au fost depasite! Insula te impresioneaza prin diversitate in primul rand. Are peste 65 de plaje in total. Ideea este ca poti sa mergi in aceeasi zi la 2 sau 3 plaje foarte diferite ca stil si asta iti da impresia ca ai vizitat tari diferite.

  Am ales  hotelul  Legada Beach, care este chiar in fata portului Adamas. Totul era foarte aproape :portul, restaurante, rent a car. Apropos- insula o poti vizita cu adevarat doar daca inchiriezi masina. Se poate negocia pretul  ca peste tot in Grecia si gasesti o masina buna in jur de 30 euro/zi.

  ORASELE DIN MILOS

  POLLONIA - MILOS

  Capitala si cel mai mare port este ADAMAS. Este un orasel tipic mediteranean.Atmosfera este cam asa: in port  sunt acostate ambarcatiuni diverse (multe dintre ele ofera excursii private pe mare), imediat ce ai coborat  ai in fata cateva restaurante si baruri , apoi de aici pornesc cateva stradute inguste cu magazine de suveniruri ,  cofetarii, tarabe de inghetata, placintarii. Seara este foarte animat  portul si este o atmosfera de vacanta foarte vesela, la care grecii se pricep asa de bine!

  Alte orase: PlAKA -unde poti admira un superb apus de soare si tot aici poti vizita celebrele katakombe (ai grija ca programul este in general doar pana la 3pm).   POLLONIA – un mic oras pescaresc , al doilea port ca marime al insulei. De aici poti sa iei vaporul catre insula Kimolos, pe care este “obligatoriu” sa o vizitezi!  TRIPITI – sat traditional, unde merita sa mergi la restaurantele cu specific .Gatesc foarte bine carne de capra!

  KLEFTICO – CU VELELE IN BATAIA VANTULUI!

  KLEFTICO GRECIA

  O alegere fabuloasa a fost excursia cu vaporul la KLEFTICO !A  fost superb! Am atat de multe poze  senzationale! Capitanul si secundul , doi greci care stiu sa te faca sa te simti bine in Grecia au fost extrem de amabili!La un moment dat capitanul a plonjat in mare si a cules cateva fructe de mare de care nu auzisem- bineinteles comestibile, dar protejate de lege! Au fost multe momente frumoase dar cel mai mult m-a fascinat navigarea cu panze. Au oprit motoarele pentru 15 minute si am navigat cu ajutorul vantului! Superexperienta !

  PLAJELE DIN MILOS!

  Sunt multe de spus despre plajele din Milos. Gasesti aici de la plaje late cu nisip fin ce iti dau senzatia ca esti in MALDIVE , la plaje cu mal stancos din formatiuni de sare cu multe minituneluri prin care te strecori cand inoti,  la plaje elegante retrase unde ai impresia ca esti singur pe insula. Iata doar cateva plaje:  Sarakiniko, Fyropotamos, Mandrakia, Paliochori, Provatas, Kimolos.

  Ai mai jos cateva fotografii:

  Cincopa WordPress plugin


  De vizitat!

  Milos este o insula vulcanica.Multe formatiuni aparute in urma eruperilor ce au avut loc de-a lungul timpului , sunt spectacole ale naturii – nu rata SARAKINIKO!). Cele mai importante obiective turistice sunt:

  -catacombele romane de langa Plaka (in unele harti sunt mentionate langa Tripiti)

  - Teatrul antic.

  -Pestera Papafragas

  Nu rata excursia cu vaporul in insula Kimolos!

  Inchei aici cu rugamintea ca pentru informatii in plus sa imi scrii la adresa : geanina@travelsolutions.ro

  Ai mai jos un film de prezentare al insulei.Vizionare placuta!

  Cincopa WordPress plugin

  .

  This entry was posted in Experiente and tagged . Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  ...