http://blog.travelsolutions.ro/wp-content/uploads/cool2.jpg

 • Travel Solutions • Viena – no 1 mondial ca standard de viata!

   

  Simpla prezenta in Viena este cool!

  Avand in vedere ca este orasul cu cel mai inalt standard de viata din lume!!Da, da, asa este ! Agentia Mercer a dat publicitatii rezultatul  sondajului despre calitatea vietii in marile orase  in 2011 .Pe primul loc este Viena, apoi  Zurich si Auckland.

  Pentru noi romanii, Viena are o rezonanta foarte puternica :muzicala, culturala, politica, istorica. In zilele noastre, se poate spune ca este capitala europeana pe catre romanii o viziteaza cel mai mult. Daca mergi la Viena in special de sarbatorile de iarna, ai sa ramai surprins ca in magazine auzi la tot pasul vorbindu-se romaneste!La fel si pe partiile de ski din Alpii austrieci.

  Viena are asa multe de oferit , incat este imposibil sa le poti cuprinde intr-un articol. De aceea am ales doar ce se poate incadra la categoria: cool&chic&new!

   

  S-a deschis sezonul de baluri la Viena!


  In aceasta perioada- ianuarie- februarie este sezonul balurilor la Viena. Este o traditie veche a orasului, care a stiut sa isi conserve traditiile  si sa profite din plin atractia turistilor fata de aerul vremurilor de altadata!

  Sezonul de baluri este deschis de Anul Nou, intr-o atmosfera imperiala chiar de Balul Imparatului care are loc la Palatul Imperial. Urmeaza aici alte baluri celebre: Balul Vanatorilor (30ian2012) , Balul Medicilor (28 ian2012), Balul Juristilor ( 18 feb 2012).  La Palatul Hofburg are loc Balul Cafegiilor ( 10 feb 2012) care aduna 5000 de participant in fiecare an!  Extrem de cunoscut este Balul Operei (16 feb 2012).  Anul acesta  pe 20 februarie, in premiera Bal Mascat care are ca motto “”From Rio to Vienna – From Carnival to Gschnas”.

   

   

  Viena – statiune termala?


  Un renumit concurs anual :European Health & Spa Awards 2011, i-a acordat Vienei titlul de “cea mai buna baie termala in 2011” si la categoria “cea mai buna baza de tratament” a primit premiul 3.  Mai mult chiar Therme Wien a primit EWA Marketing Award,ceea ce in termeni cinefili inseamna Oscar!

  Zonele de tratament sunt ca un lant  pe malul unui parau care curge prin intreaga baie termala.De-a lungul paraului intalnim: Piatra Frumuseţii, Piatra Liniştii, Piatra Distracţiilor ,Piatra Saunelor şi Piatra Fitness. Între acestea se află două mari zone de baie termală . Urmeaza o camera cu aromaterapie cu paturi de apă, un bazin romantic în grotă, şezlonguri tip AlphaSphere pentru relaxare profundă, prima bibliotecă de baie termală din Austria, un lounge de foc,un lounge de cărţi audio şi un cinematograf satisfac toate dorinţele.

  Spectaculoasa este zona de spa:  caderi de apa, mici cascade de apa, fantani , saune te astepata sa le descoperi!

   

   

  Un nou local “Motto am Fluss”- pe malul Dunarii!


  Este aproape de Schwedenplatz – si are forma unei bărci rapide şi elegante. Noul punct de atracţie de pe Donaukanal este şi un punct de senzaţie arhitectonică. La prima privire clădirea ar putea fi confundată cu o navă. Centrul caldirii este restaurantul de la primul etaj al carui design aminteşte de stilul veneţian al anilor 1950 ! În meniu poti sa gasesti alimente bio cu specific regional. Restaurantul are si un bar şi un magazin de delicatese cu produse bio. La etajul doi se găseşte cafeneaua Motto Café care are terasă. Este un loc superb pentru a lua micul dejun, cu dulciuri ademenitoare din patiserie şi cu un mic meniu pentru micile gustări din cursul zilei.

   

  La moda – Intalnire la MuseumsQuartier!


  Cartierul muzeelor , in vecinatatea Palatului Hofburg atrage turisti nu numai pentru muzeele renumite din areal.Sunt cateva cafenele si restaurante extrem de apreciate unde trebuie sa vii , sa vezi si sa fii vazut!

  După ce vizitezi expoziţia Schiele, te asteapta cafeneaua Café Leopold (duminică-miercuri, orele 10-2, joi-sâmbătă, orele 10-4) care are in anumite seri propriul DJ. Din restaurantul-cafenea Café.Restaurant HALLE (zilnic, orele 10-2) poti admira amenajarea realizată de designerii de interior ai barurilor din Viena: Eichinger sau Knechtl. Restaurantul Hill mumok (zilnic, orele 10-23) de la Muzeul de Artă Modernă are o bucătărie modernă şi foarte creativa.MQdaily (joi – sâmbătă, orele 9-1, luni-miercuri, duminică & sărbători 9-24)  are o priveliste  minunata de pe terasă – poti sa  savurezi animaţia pieţei.

  Club in sauna adevarata!


  S-a redeschis sauna din Prater, ca un concept foarte original.Are o  suprafaţă de 1.800 m², si a fost gândit ca un loc de întâlnire  a unui public cu pretenţii, din domeniile muzicii, artei, culturii şi stilului sofisticat de viaţă.Arata ca un „mic viagra al muzeelor”, însă fără muzee, dar cu spaţiu verde şi piscină în schimb, un amestec de recreere, muzică, cultură şi spaţiu pentru expoziţii, club, gastronomie, băutură. Sauna se găseşte în Praterul vienez, aproape de legendarul Schweizerhaus, un restaurant renumit pentru terasa splendid, berea excelentă si  ciolanul de porc foarte gustos.

  Madame Tussauds este noua atracţie din Praterul Vienez.


  Incepand cu 1 aprilie 2011, la Madame Tussauds, în Piaţa Riesenradplatz de la Praterul Vienez poti sa admiri 65 de figuri de ceară.  Celebrul  Împărat Franz Joseph şi  Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Maria Theresa,  Falco, sau Gustav Klimt sunt  cateva dintre figurile de ceara a unor personalităţi şi personaje istorice originare din Austria. Muzeul are o suprafaţa expoziţională de 2 000 m² (distribuită pe trei etaje).In plus, în culisele interactive create special , poti face diverse lucruri amuzante cum ar fi : un concurs de inteligenta cu Albert Einstein, sa dirijezi  Valsul Dunării împreună cu Johann Strauß.

   

  SUMMERSTAGE

  In Viena vara incepe la sfarsitul lui aprilie, odata cu deschiderea terasei Summerstage! O scena pentru arta culinara austriaca dar si pentru experientele cultural ale verii.Incepand cu luna mai,intreaga zona de pe Canalul Dunarii, este in plina actiune si invita vizitatorii sa se rasfete sub razele soarelui, sa urmareasca trecerea de la un apus        la caldele nopti de vara.Pentru cei care cauta mancare austriaca , mediteraneana sau asiatica, Summerstage ofera o selectie delicioasa de diverse feluri de mancare, vinuri fine, cocktail-uri cool!

  ps:  Avem o oferta buna pentru Viena pentru 1 mai: Doar 355 /pers, 4 nopti +bilet avion!

   

   

   

  This entry was posted in COOL, CHIC OR NEW!. Bookmark the permalink.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  ...